Mutare js în footee
on :July 19, 2021, 7:32 pm #480
Salut, sunt nou pe aceasta platforma și vreau sa opritimizez ceva mai bine pentru seo. Ma poate ajuta cineva cu informații legate de cum pot muta fișierele Javascript în footer ?
Re: Mutare js în footee
on :July 19, 2021, 7:42 pm #481
Aici depinde de mai multe.
Tema are fisierele ei, la fel poate sa fie si in fiecare plugin in parte.
Un exemplu de functie care adauga acele fisiere in header
osc_enqueue_style('fancybox', osc_current_web_theme_url('js/fancybox/jquery.fancybox.css'));
osc_enqueue_script('fancybox');
Dar pot fi teme care nu foloses functia default Osclass, au direct in fisierul head.php sau header.php(in general) si asta se aplica si la plugin-uri.
on :July 19, 2021, 7:45 pm #482
Quote from: calinbehtuk on July 19, 2021, 7:42 pmAici depinde de mai multe.
Tema are fisierele ei, la fel poate sa fie si in fiecare plugin in parte.
Un exemplu de functie care adauga acele fisiere in header
Code: [Select]osc_enqueue_style('fancybox', osc_current_web_theme_url('js/fancybox/jquery.fancybox.css'));
Dar pot fi teme care nu foloses functia default Osclass, au direct in fisierul head.php sau header.php(in general) si asta se aplica si la plugin-uri.
Eu am în head toate js-urile inclusiv de la pluginuri, dacă încerc să le pun în footer exact ca în head, cu funcția :
osc_enqueue_style('fancybox', osc_current_web_theme_url('js/fancybox/jquery.fancybox.css'));
Nu mai funcționează, pot face ceva ?
on :July 19, 2021, 7:53 pm #483
Intelegi gresit. Acea functie le va include in header, nu are cum sa fie incluse in footer.
Trebuie sa scoti acea functie din fiecare tema sau plugin si sa le adaugi manual in footer, sau sa creezi o functie noua care le va adauga in footer. Oricum ai de lucru si trebuie scoase din header.
Eu te-am indrumat spre functia care le adauga, nu poti folosi aceias functie sa le adaugi in footer.
on :July 19, 2021, 8:03 pm #484
Okey, deci dacă am înțeles corect, dacă șterg acea funcție din tema și pluginuri le pot adauga manual și ulterior va funcționa.(asta fără a mai crea o alta functie
on :July 19, 2021, 9:26 pm #485
Da. Dar trebuie sa ai grija ca sa fie calea corecta. POti doar sa le comentezi fara sa le stergi.
Si poti adauga in footer sub forma
<script type="text/javascript" src="<?php echo osc_base_url(); ?>calea-catre-tema-sau-plugin-ul-tau/SCRIPT"></script>
on :July 19, 2021, 9:31 pm #486
Quote from: calinbehtuk on July 19, 2021, 9:26 pmDa. Dar trebuie sa ai grija ca sa fie calea corecta. POti doar sa le comentezi fara sa le stergi.
Si poti adauga in footer sub forma
Code: [Select]<script type="text/javascript" src="<?php echo osc_base_url(); ?>calea-catre-tema-sau-plugin-ul-tau/SCRIPT"></script>
Mersi frumos pentru suport, revin cu update zilele astea
on :July 20, 2021, 2:00 pm #488
Mai deranjez cu o întrebare, ai idee în ce fișier sta funcția de căutare să o pot modifica? În momentul de față link-ul este sub forma https://domeniu.ro/cautare/judet,Constanta/oras,Mamaia și vreau să elimin "județ," și "oraș,"
on :July 20, 2021, 6:00 pm #489
Nu prea poti face modificari aici.
Ai anumite setari pentru link-urile permanente. vezi acolo ce poti scoate.
Sub meniul de permalink-uri.